Най-малко четирима души са били убити по последни данни в

...
Най-малко четирима души са били убити по последни данни в
Коментари Харесай

Русия: Цяло семейство загина при украински обрестрел в руската Белгородска област

Най-малко четирима души са били убити по последни данни в Белгородска област при украински обстрел, заяви губернаторът на граничещия с Украйна южен съветски район Вячеслав Гладков, представен от ТАСС и Франс прес.

Всички жертви са едно семейство. Изпод отломките на къща в село Николское са били извадени телата н а баба, майка, нейният сътрудник и синът й - на 17 години. Едно малко момиченце е било избавено , написа Гладков в " Телеграм ". Той назова обстрела от страна на украинските въоръжени сили " терористична офанзива ".

По-рано Гладков заяви за минимум двама убити, както и за четирима ранени, в Николское. " Двама души бяха убити при акуратен удар по къща. 17-годишно момче и мъж са умряли от раните си, преди да дойде незабавната помощ ", написа в " Телеграм " Гладков, представен от Франс прес.

Ройтерс отбелязва, че украинските набези против Белгородска област са зачестили около създадените в края на предходната седмица президентски избори в Русия.
 БГНЕС
Кремъл в това време разгласи, че е динственият метод да се отбрани съветската територия от украинските набези е да се сътвори буферна зона , която да остави популацията в съветските области извън периметъра на украинския огън. Ройтерс напомня, че основаването на сходна зона е било упоменато от президента Владимир Путин в речта му след успеха в изборите в неделя. Той сподели, че не изключва обособяването на буферна зона.

" Имайки поради сегашните трагични събития, не изключвам, че на някакъв стадий, когато сметнем за нужно, може да бъдем принудени да създадем избрана " санитарна зона " в областите, които сега са под контрола на киевския режим ", съобщи Путин, имайки поради самобитна буферна зона.

Преизбраният съветски президент не даде детайлности, само че сподели, че такава зона би трябвало да е задоволително необятна, с цел да попречи да се обстрелва съветската територия с създадени от Запада оръжия. Така Путин отговори на въпроса счита ли за належащо Русия да завземе украинската Харковска област , която граничи с непрекъснато обстрелваната съветска Белгородска област.

" Президентът има поради, че на фона на нападенията с дронове, на фона на артилерийския обстрел по нашите територии... и най-много по жилищните здания, би трябвало да бъдат взети ограничения за сигурността им. Това може да стане единствено в случай че се сътвори някакъв кулоар, някаква в действителност буферна зона ", разясни прессекретарят на Путин – Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Целта на тази зона е да останем отвън обсега на всички средства за обстрел, които врагът употребява ", добави представителят на Кремъл, представен от Ройтерс.
 БГНЕС
През февруари 2022 година, при започване на съветската пълномащабна инвазия в Украйна, съветските сили завзеха Харковска област, само че след това бяха изтласкани от по-голямата част от територията ѝ от украинското контранастъпление през септември същата година. Тогава Русия разгласи, че е анексирала четири украински области – Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска, въпреки и да не упражнява надзор върху цялата територия на никоя от тях, напомня Ройтерс. Киев на собствен ред съобщи, че съветското анексиране е нелегално и че украинските сили няма да спрат, до момента в който и последният съветски боец не бъде пропъден от украинска земя.

Междувременно здравният министър на Белгородска област Андрей Иконников разгласи, че 11 мирни поданици на региона за починали вследствие на украинския обстрел за миналата седмица, а ранените са 82, съобщи ТАСС. Две потърпевши деца се лекуват в регионалната детска болница, прецизира Иконников.

ТАСС съобщи още, че съветските войски са пресекли опит за навлизане в региона на село Козинка, в Белгородска област, на украинска диверсионна група. " До 150 военнослужещи и бойци от състава на съперника са убити или ранени, а измежду регистрираните загуби са два танка, три автомобила и бойна машина с ситуирана на нея реактивна система за залпов огън с ракети чешко произвеждане " Вампир " ( " Vampire " ), се споделя в известието на съветското министерство на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР