Най-малко четири ракети бяха изстреляни днес срещу посолството на САЩ

...
Най-малко четири ракети бяха изстреляни днес срещу посолството на САЩ
Коментари Харесай

Ракетна срещу посолството на САЩ в Багдад

Най-малко четири ракети бяха изстреляни през днешния ден против посолството на Съединени американски щати в Багдад, намиращо се в строго охраняваната Зелена зона, оповестиха двама представители на иракските сили за сигурност, представени от Българска телеграфна агенция.

В зоната са ситуирани задгранични дипломатически представителства и канцеларията на иракското държавно управление. Три от ракетите попаднали в периметъра на американското посолство.

Четвъртата улучила близко учебно заведение. Иракската войска заяви, че при офанзивата са ранени трима души - една жена и две деца - момче и момиче.

Това е следващото нахлуване с ракети или дронове от началото на годината против американското наличие в Ирак на фона на втората годишнина от убийството на иранския военачалник Касем Солеймани и командира на иракска милиция Абу Махди ал Мухандис при удар, нанесен от американски дрон на 3 януари 2020 година Миналия четвъртък бяха осъществени няколко офанзиви против американските въоръжени с или в Ирак и Сирия.
свързани новини2497на 08.07.20213214на 06.07.2021
Ракети улучиха военни бази в западната иракската провинция Анбар и в столицата Багдад, където са ситуирани американски бойци. Проирански шиитски милиции в Ирак дадоха обещание да отмъстят за убийството на Солеймани и сложиха като изискване за прекъсване на нападенията цялостното евакуиране на американския контингент от страната.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР