Най-малко 96 души са починали през последните няколко дни в

...
Най-малко 96 души са починали през последните няколко дни в
Коментари Харесай

Горещини в Индия взеха близо 100 жертви

Най-малко 96 души са умряли през последните няколко дни в Индия, откакто някои елементи на страната бяха обхванати от гореща вълна, съобщи Асошиейтед прес. Смъртните случаи са регистрирани в южния щат Утар Прадеш и в източния щат Бихар, където управляващите предизвестиха хората над 60 години, както и тези, страдащи от разнообразни болести, да стоят на закрито денем.
Всички 54 смъртни случая в Утар Прадеш са регистрирани в окръг Балия, на към 300 километра югоизточно от град Лакнау, който е столица на щата. Властите откриха, че множеството от умрелите са били на възраст над 60 години и са имали предшестващи здравословни проблеми.
Поради сериозността на обстановката молбите за отпуск на медицинския личен състав в Балия са анулирани и се обезпечават спомагателни болнични кревати в незабавното поделение.
Вчера оптималната температура в окръга е била 43 градуса по Целзий, което надвишава с пет градуса нормалната междинна стойност. Относителната мокрота на въздуха е била 25%, което ускорява резултата от горещините. Индийската метеорологична работа предизвести, че в някои елементи на Утар Прадеш жегите ще продължат до 19 юни.
Министърът на опазването на здравето на щата съобщи, че е почнало следствие на повода за гибелта на толкоз доста хора в Балия. През последните два дни в източната част на Бихар са регистрирани 42 смъртни случая, свързани с жегите. Тридесет и пет тях са настъпили в две лечебни заведения в град Патна, който е столица на щата.
Максималната температура, записана в събота в Патна, е била 44,7 по Целзий. Април, май и юни нормално са най-горещите месеци в по-голямата част от Индия, преди мусонните дъждове да доведат до захлаждане, само че през последното десетилетие температурите са повишили доста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР