Най-малко 950 е броят на нападенията, които са извършени над

...
Най-малко 950 е броят на нападенията, които са извършени над
Коментари Харесай

Над 950 нападения над мюсюлмани в Германия

Най-малко 950 е броят на нападенията, които са осъществени над мюсюлмани или джамии във Федерална Република Германия през 2017 година, заяви немският вестник Neue Osnabruecker Zeitung, базирайки се на информация на Министерство на вътрешните работи.

В резултат на офанзивите са потърпевши 33 души, а управляващите са разследвали близо 60 случая с изрисуване на графити и опозоряване на мюсюлмански храмове и други свързани с исляма институции. В съвсем всички случаи нарушителите са били леви екстремисти.

Данните за предходната година не могат да бъдат съпоставени с други по-ранни такива, защото сходна информация не е събирана. Официалната статистка не дава оптимално справедлива информация, защото не всички нарушавания са регистрирани, споделя Айман Мазек ръководител на Централния съвет на мюсюлманите в Германия.

Постоянно пребиваващи във Федерална Република Германия през 2017 година са били 4.7 милиона почитатели на исляма, което е близо 5% от общия брой население. 65% от тях са сунити, 13% - алауити и 7% шийти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР