Най-малко 80 коли са опожарени снощи и тази нощ в

...
Най-малко 80 коли са опожарени снощи и тази нощ в
Коментари Харесай

Подпалиха 80 коли за една нощ в Швеция

Най-малко 80 коли са опожарени нощес и тази нощ в западните шведски градове Гьотеборг и Тролхетан. Подпалвачите са работили по едно и също време в няколко региона, заяви през днешния ден телевизия Ес Ве Те, представена от ТАСС.

" Имали сме интервали с огромен брой пожари, само че в една и съща вечер и за толкоз малко време на голям брой разнообразни места, не помня такова нещо ", разяснява Ула Брем, говорителка на полицията в Западна Швеция.

Пред локалния в. " Гьотеборгс постен " служители на реда обясниха, че акцията вероятно е била координирана посредством обществените мрежи. Очевидци разказват по какъв начин хора с тъмни облекла опожарявали колите - носели туби с бензин и бейзболни бухалки, с които разбивали стъклата.

В Тролхетан служителите на реда, помагали на пожарникарите да овладеят пламъците, са били замервани с камъни. " Младежите (...) бяха с качулки и маски,, с цел да не бъдат елементарно разпознати ", описа служителят на реда Клаес Далстрьом.

Шведският министър председател Стефан Льовен съобщи за националното радио, че е " в действителност сърдит " и " обществото би трябвало твърдо да реагира ", съобщи Асошиейтед прес.

Serious situation in #Gothenburg, #Sweden, Multiple cars have been set in fire for unknown reason. pic.twitter.com/8J3qP44iGZ

— Raveen Aujmaya (@raveenaujmaya) August 13, 2018
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР