Най-малко 78 лица над 65-годишна възраст, които не са в

...
Най-малко 78 лица над 65-годишна възраст, които не са в
Коментари Харесай

Грижа в дома ще подпомогне над 78 пенсионери във Вълчи дол

Най-малко 78 лица над 65-годишна възраст, които не са в положение да се самообслужват, ще бъдат обхванати от плана “Грижа в дома на община Вълчи дол ", стана ясно на конференция на локалната администрация, научи Varna24.bg от Областния информативен център във Варна.

Финансирането е обезпечено от Програма " Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 г. Общата стойност на инвестицията е 416 789, 88 лева

Целта на плана е възстановяване на равния и своевременен достъп до качествени и устойчиви услуги и разширение на опциите за обществено включване на хора в неравностойно състояние.

Той планува даване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка за лица с увреждания и възрастни хора, подвластни от грижа. Сред дейностите, които ще бъдат изпълнявани в интерес на потребителите, са още доставка на храна и артикули от първа нужда, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги, обезпечаване на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести.

Услугите ще се дават въз основата на самостоятелна оценка и характерните потребности на хората от целевата група. Грижа за тях ще поставят 30 лица, които ще преминат образования. Обслужваните ще бъдат посещавани от здравна сестра, психолог и обществен служащ.

Изпълнението на плана ще обезпечи продължение и надграждане на основания през годините модел за даване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за възрастните хора и лицата с увреждания във Вълчи дол, които са в неспособност за водене на независим живот, и ще способства за възстановяване на техния обществен, здравен и психически статус.

Проектът е стартирал на 6 март тази година и ще продължи до 6 април 2024 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР