Най-малко 710 000 души в Югозападна Япония получиха от местните

...
Най-малко 710 000 души в Югозападна Япония получиха от местните
Коментари Харесай

Над 700 000 души в Япония трябва да се евакуират заради поройни дъждове

Най-малко 710 000 души в Югозападна Япония получиха от локалните управляващи рекомендация да изоставен домовете си и да се реалокират в евакуационни центрове поради мощните дъждове, обхванали района. Това заяви японската телевизия, представена от ТАСС.

Препоръката се отнася за жителите на три префектури - Нагасаки, Сага и Фукуока - където в редица региони породи опасност от преливане на реки и свлачища. Евакуационните центрове са проведени в административни здания и учебни заведения.

Според прогнозите на синоптиците в течение на днешния ден над Югозападна Япония ще се изсипе над 500 мм дъжд. Най-тежка все още е обстановката в Сага, където улиците на някои градове са под вода. Тази заран там почина мъж, чийто автомобил бил отвеян в река, до момента в който е бил зад кормилото.

Силните дъждове нарушиха и транспортните връзки: в Нагасаки, Сага и Фукуока е анулирано придвижването на влаковете по редица посоки, затворени са и магистрални сектори.

Метеорологичната работа на Япония съобщи, че в някои региони на северната част на остров Кюшу валят поройни дъждове, каквито има един път на няколко десетилетия, отбелязва Ройтерс.

Тя разгласи най-високата пета степен на заплаха.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР