Най-малко 66 души с загинали при взрива на петролопровод в

...
Най-малко 66 души с загинали при взрива на петролопровод в
Коментари Харесай

Близо 70 души са загинали при взрива на петролопровод в Мексико

Най-малко 66 души с починали при гърмежа на петролопровод в Мексико . Причина за детонацията е спиране на тръбата, евентуално от крадци на гориво в град Тлахуелилпан, в щата Идалго, оповестяват мексиканските управляващи, представени от БиБиСи.

Властите разясняват, че десетки хора са се опитвали да изпълнят туби и са погълнати от огнения пъкъл . Десетки овъглени тела остават на мястото, което е оградено от сили за сигурност.

Последната информация е предоставена от губернатора на щата Идалго, Омар Фаяд, на конференция с президента Андрес Мануел Лопес Обрадор. " Данните, които имаме... 66 мъртви и 76 са ранени . Сред ранените са три дами и едно дете на 12 години ", разяснява Фаяд.

На мястото, където се е случило детонацията, към момента се събират родственици. Криминалисти не престават да обследват региона на фона на изгорели облекла и изхвърлени туби за гориво. Първоначално бе обявено за минимум 21 починали при гърмежа.
 Взрив на петролопровод в Мексико
Взрив на петролопровод в Мексико

Десетки са убити и ранени

Смята се, че крадците на гориво са пробили тръбопровода, защото фотоси преди детонацията демонстрират огромна бликам течност, която се издига във въздуха . Държавна петролна компания в Мексико удостоверява в изказване, че пожарът е породен от противозаконни дейности.

Министърът на публичната сигурност Алфонсо Дуразо разяснява, че пожарът е овладян малко преди среднощ локално време .

Inicia levantamiento de cuerpos tras explosión en #Tlahuelilpan, #Hidalgo https://t.co/t2onotZ3eL pic.twitter.com/IEnrsWknuE
— Milenio.com (@Milenio) January 19, 2019
Местни поданици подлагат на критика силите за сигурност, че не са предизвестили хората и не са ги изгонили от изтичащото гориво .

" В един миг имаше прекалено много хора, а армията и военният личен състав се отдръпнаха, с цел да избегнат съществени проблеми . Това беше малко преди гърмежа ", разяснява очевидец и добавя, че локални поданици са се събрали да пълнят гориво.

" Много хора дойдоха с туби поради дефицита на бензин , който имаме ", изяснява Мартино Трехо, търсейки сина си, който е отишъл да вземе гориво.

Кражбата на гориво , известна на локално равнище като huachicoleo (или светеща луна), е необятно публикувана процедура в някои мексикански общности . Правителството разяснява, че тази практиката коства на страната към 3 милиарда $ предходната година .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР