Най-малко 632 са вече жертвите на земетресението в Мароко, съобщават

...
Най-малко 632 са вече жертвите на земетресението в Мароко, съобщават
Коментари Харесай

Над 600 са вече жертвите на земетресението в Мароко

Най-малко 632 са към този момент жертвите на земетресението в Мароко, оповестяват локални медии, представени от „ Ройтерс “.

Над 300 души са ранени. Епицентрът на труса с магнитуд 6,8 по Рихтер е бил на 72 километра югозападно от Маракеш и на дълбочина към 18 километра и е бил усетен в Рабат, Казабланка и Есауира, както и в прилежащ Алжир.

„ Усетихме доста мощен трус и разбрах, че това е земетресение “, сподели по телефона за Агенция Франс Прес Абделхак Ел Амрани, 33-годишен мъж от Маракеш.

„ Видях по какъв начин постройките се движат. Не е наложително да имаме рефлекси за подобен вид обстановки. След това излязох на открито и там имаше доста хора. Всички хора бяха в потрес и суматоха. Децата плачеха, а родителите бяха смутени “.

„ Електричеството спря за 10 минути, както и (телефонната) мрежа, само че по-късно още веднъж се включи. Всички взеха решение да останат на открито “, добави той.

Съобщава се, че в лечебните заведения в Маракеш е имало „ голям напор “ от ранени хора.

В град Ал-Хауз, покрай епицентъра на земетресението, едно семейство е било затрупано в руините, откакто къщата им се срутила, оповестяват локалните медии.

Системата PAGER на USGS, която дава предварителни оценки за въздействието на земетресенията, издаде оранжева паника за стопански загуби, съгласно която е допустимо да бъдат нанесени обилни вреди, и жълта паника за смъртни случаи, свързани с трусовете, която демонстрира, че са вероятни някои жертви.

От USGS обявиха, че „ популацията в този район живее в структури, които са мощно уязвими при трусове “.

Мароко претърпява чести трусове в северния си район заради разположението си сред Африканската и Евразийската плоча.

През 2004 година минимум 628 души починаха и 926 бяха ранени при земетресение в Ал Хосейма в североизточната част на Мароко.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР