Най-малко 576 хиляди души в ивицата Газа са на ръба

...
Най-малко 576 хиляди души в ивицата Газа са на ръба
Коментари Харесай

ООН: Най-малко 576 хиляди души в ивицата Газа са на ръба на гладната смърт, всяко шесто дете е недохранено

Най-малко 576 хиляди души в линията Газа са на ръба на гладната гибел, всяко шесто дете е недохранено. Това е към една четвърт от популацията на палестинския анклав, сподели Рамеш Раджасингам, шеф по съгласуваност в организацията на Организация на обединените нации.

„ Много малко е допустимо да бъде направено, до момента в който боевете не престават и до момента в който има риск те да се разпространят в пренаселените региони на южна Газа. Затова повтаряме нашия апел за преустановяване на огъня “, сподели служителят, представен от Ройтерс.

Едно на всеки шест деца под две години в Северна Газа страда от остро недохранване и намаляване, сподели чиновник на Организация на обединените нации. Почти всички от 2,3 милиона души в палестинския анклав са принудени да разчитат на „ извънредно незадоволителна “ външна хранителна помощ.

Раджасингам сподели, че Организация на обединените нации и филантропичните групи са изправени пред „ непреодолими трудности пред доставянето на най-малко доставки в Газа “.

Препятствията включват затворени кръстовища, ограничавания за придвижване и връзка, тежки процедури за инспекция, вълнения, развалени пътища и неексплодирали муниции, сподели той.

В края на декември 2023 година Организация на обединените нации също по този начин съобщи, че почти всеки четвърти гражданин на Газа гладува заради войната. Мащабът на дефицита на храна в района, съгласно Организация на обединените нации, е засенчил даже глада от последните години в Афганистан и Йемен.

 

Източник – Reuters /Превод:SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР