Най-малко 576 000 души в Ивицата Газа, което се равнява

...
Най-малко 576 000 души в Ивицата Газа, което се равнява
Коментари Харесай

ООН: Една четвърт от населението на Ивицата Газа е непосредствено застрашена от глад

Най-малко 576 000 души в Ивицата Газа, което се равнява на една четвърт от популацията ѝ, са на крачка от глада. Това заяви пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации почитан чиновник на международната организация, който предизвести, че в случай че не се вземат ограничения, всеобщият апетит може да се окаже " съвсем неминуем ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ще разполагаме с малко благоприятни условия, до момента в който военните дейности не престават и до момента в който е налице риск те да се разпространят в пренаселените региони в южната част на Газа. Ето за какво ние още веднъж призоваваме за преустановяване на огъня ", съобщи Рамеш Раджасингам, шеф по координацията на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

В северната част на Газа всяко шесто дете на възраст под две години страда от остро недохранване и безсилие и на процедура всички 2,3 милиона души в палестинския анклав разчитат на " извънредно незадоволителни " хранителни помощи, с цел да оцелеят, изясни Раджасингам пред 15-членния Съвет за сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР