Най-малко 56 души са загинали, а десетки са били ранени

...
Най-малко 56 души са загинали, а десетки са били ранени
Коментари Харесай

Над 50 души са загинали, а десетки са били ранени при пожар в Ханой

Най-малко 56 души са починали, а десетки са били ранени при голям пожар в жилищен блок в столицата на Виетнам Ханой. Пожарът, избухнал през нощта, е сподавен, само че избавителните интервенции не престават. Властите в бързо развиващия се Ханой настояват, че доста новопостроени жилищни здания не дават отговор на разпоредбите за пожарна сигурност. Причината за случая се проверява, само че очевидци настояват, че първо е почнал да гори паркингът на постройката.

 
Беше ужасно. Когато излязох, все още имаше много хора.
Фам Нгок, локален гражданин

Според управляващите, пожарникарите тепърва ще би трябвало да прегледат сградата за установят дали няма опасност за повторно разпалване на огъня.

 
Беше доста мъчно да влезем в постройката, тъй като алеята е доста тясна, а постройката няма спешен излаз. Има единствено едно стълбище за качване и слизане. Трябваше да извадим първо тези, които са към момента живи.
Данг Хонг Лонг, пожарникар

Пожарът подчерта предизвикателствата при ръководството на пожарната сигурност в бързо разрастващите се и едва контролирани градове в района. Преди година 33 души починаха при пожар в караоке клуб в Южен Виетнам. Припомняме, че тогава прозорците на клуба бяха зазидани с тухли. Подобни нещастия имаше и в други страни от Югоизточна Азия където властите търсят законови начини да създадат общ стандарт за безвредно строителство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР