Най-малко 5000 души се събраха на протест в столицата на

...
Най-малко 5000 души се събраха на протест в столицата на
Коментари Харесай

Хиляди поискаха оставката на президента и правителството на Молдова

Най-малко 5000 души се събраха на митинг в столицата на Молдова Кишинев в неделя, заяви " Ройтерс ". 

Те настояха за оставката на държавното управление и прозападния президент Мая Санду,  тъй като ги упрекват за високата инфлация и растящите цени на силата.

" Молдова в този момент е в клинична гибел, до която я докараха актуалните управляващи ", сподели Дину Туркану, политик от опозиционна партия на Илан Шор, предприемач, наказан за машинация по отношение на банков скандал за 1 милиард $.

Припомняме, че Молдова купува газ от съветския газов колос " Газпром " по контракт, който. Цената варира месечно и се пресмята според от сезона, само че скочи тази година - с над 50% през август.
 Молдова няма пари да си заплати за съветския газ
Молдова няма пари да си заплати за съветския газ

Страната желае отсрочване на заплащането

Страната понижи прогнозата си за напредък до нула за 2022 година, наранена от рекордно високата инфлация от 34,3% и лихвените проценти от 21,5 %.

Премиерът Наталия Гаврилица сподели този месец, че стопанската система на Молдова се чака да регистрира сдържан напредък от 1,5% през идната година.

Руският газов монополист предизвести " Молдовагаз " два пъти през последната година, че може да спре доставките поради закъснение на заплащанията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР