Най-малко 45 души са загинали, след като автобус от Северна

...
Най-малко 45 души са загинали, след като автобус от Северна
Коментари Харесай

Катастрофата на "Струма": Комисия ще провери състоянието на пътния участък

Най-малко 45 души са починали, откакто рейс от Северна Македония, пътуващ от Благоевград към София по автомагистрала " Струма ",. Това Министерството на вътрешните работи. Сред жертвите по първична информация на Министерство на вътрешните работи има 12 деца, пет от тях - малолетни. " Дневник " следи онлайн новините след тежкия случай.

09:25Стефан Янев посети оживелите в " Пирогов ", те са в устойчиво положение  Катастрофата на
© Цветелина Белутова, Капитал

Състоянието на потърпевшите, настанени в " Пирогов " е устойчиво, те са контактни и без заплаха за живота. Това заяви държавната пресслужба откакто министър председателят Стефан Янев беседва с тях в незабавната болница.

Шестима са с изгаряния, а един пациент е с контузия на крайници. След обзор и оценка на положението им са настанени за следене в Отделението по изгаряния на " Пирогов ".09:20Министерството на районното развиване ще направи инспекция на положението на пътния сектор, където е станала злополуката, заяви пред Би Ти Ви министър Виолета Комитова.

" Още тази заран ще бъде образувана работна група и на мястото ще бъдат изпратени представители на министерството и организация " Пътна инфраструктура ", съобщи тя и даде обещание резултатите незабавно да бъдат оповестени.

По мотив известия за голям брой сигнали за централизация на пътно-транспортни катастрофи в този сектор, тя сподели, че бъдат тествани преписките.
09:14Външният министър на Северна Македония допуска, че пътувалите са поданици на Скопие  Катастрофата на
© Георги Кожухаров

Всички починали в злополуката на Автомагистрала " Струма " са младежи, съобщи северномакедонският външен министър Буяр Османи, представен от Би Ти Ви, на брифинг пред " Пирогов ", където посети оживелите след случая.

По последни данни малолетните жертви са 12. Според неговата информация в рейса е имало 53 души.

Османи допуска, че множеството са поданици на Скопие, защото туристическата компания, провела пътуването, работи в северномакедонската столица.

" В Северна Македония е имало дълъг уикенд поради народен празник и доста младежи са се записали за екскурзията ", означи Османи.

Османи ще даде спомагателна информация за положението на потърпевшите, откакто се срещне с тях.09:07Радев сервира съболезнования на Стево Пендаровски  Катастрофата на
© Юлия Лазарова

Президентът Румен Радев сервира съболезнования на своя сътрудник президента на Северна Македония Стево Пендаровски във връзка гибелта на десетки македонски жители на българска територия в злополука. От името на българския народ и от свое име президентът Румен Радев изрази откровени съболезнования на фамилиите и околните на починалите, както и вяра за бързо възобновяване на потърпевшите при злополуката.

В този тежък миг България и Северна Македония споделят обща тъга, взаимност и съпричастност. Десетките животи, които бяха изгубени, са непрежалима загуба за нашите приятелски страни, е написа Радев.

Българският държавен глава прикани виновните институции да открият аргументите, довели до тежкия пътнотранспортен случай, както и за оказването на своевременна поддръжка за оживелите.09:00Движението в сектора на злополуката на " Струма " е спряно в двете направления  Катастрофата на
© Ройтерс

Вследствие на злополуката на 31 км на автомагистрала " Струма " (край отбивката за с. Боснек) на рейс, пътуващ от София за Благоевград, при която са починали 45 индивида, придвижването е спряно в двете направления край Долна Диканя. Очакванията са затварянето да продължи до момента в който текат процесуално-следствените дейности, разяснява вътрешният министър Бойко Рашков.

Пътуващите към столицата се отбиват към Радомир и поемат за София през Перник. Към момента над автомагистралата вали дъжд, а видимостта е извънредно лимитирана.

09:00Заев се базира на оживял пасажер за детонация в рейса  Катастрофата на
© Велко Ангелов

Пред Би Ти Ви Зоран Заев съобщи, че е разговарял с един от оживелите пасажери, който е разказал, че е имало детонация, след която част от пътуващите са счупили прозорец и по този начин са се избавили.

Заев съобщи, че рейсът е влезнал в България през " Капитан Андреево ", а по време на злополуката е пътувал от София към Благоевград. Крайната дестинация в Северна Македония не му е известна.

Премиерът на Северна Македония ще посети първо " Пирогов ", след което ще организира среща с сътрудника си Стефан Янев. Заев към този момент му е благодарил за своевременната информация за случая., че го е уведомил рано за случилото се.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР