Най-малко 442 служители на медиите от 52 страни по света

...
Най-малко 442 служители на медиите от 52 страни по света
Коментари Харесай

Над 440 журналисти са починали от коронавирус по света от началото на март

Най-малко 442 чиновници на медиите от 52 страни по света са умряли заради заразяване с COVID-19 през последните осем месеца, оповестиха от неправителствената организация Press Emblem Campaign (PEC), предава TACC.
„ Най-малко 442 медийни чиновници от 52 страни са умряли заради новия ковид от началото на март ", показва РЕС. Във връзка с публикуването на тези данни, генералният секретар на организацията Блез Лампан означи, че „ доста от жертвите са млади, заразили по време на работа “. Той прикани международната общественост да „ отбрани по-добре медийните служащи, без да им пречи да извършват своите отговорности “, предава "Фокус ".
Според PEС множеството публицисти, умряли от COVID-19, са от Перу – 93-ма. По-нататък в листата са публицистите в Индия (47), Еквадор (41), Бразилия (36), Бангладеш (35), Мексико (26), Съединени американски щати (22), Пакистан (11), Панама (11) и Боливия (5). Във Англия и Нигерия броят на починалите е достигнал до по осем души. Седем публицисти са умряли от зараза в Хондурас и Афганистан, шестима в Никарагуа, по пет във Венецуела, Доминиканската република и Русия, четирима в Испания, Колумбия и Франция, трима в Италия, Камерун, Египет, Гватемала, Салвадор и Непал. По два смъртни случая са регистрирани в Алжир, Аржентина, Индонезия, Иран, Швеция и Южна Африка.
Сред районите тъжният „ приз “ принадлежи на Латинска Америка - 251 публицисти са станали жертва на новия ковид. Следват Азия (116), Европа (30), Северна Америка (23) и Африка (22). РЕС има вяра, че същинският брой на жертвите е „ несъмнено по-висок ", защото някои страни не оповестяват за смъртни случаи на публицисти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР