Най-малко 44 мигранти се удавиха край брега на атлантическия град

...
Най-малко 44 мигранти се удавиха край брега на атлантическия град
Коментари Харесай

Повече от 40 африкански мигранти се удавиха в опит да стигнат до Канарските острови

Най-малко 44 мигранти се удавиха край брега на атлантическия град Бохадор, който се намира в ръководената от Мароко територия на Западна Сахара. По данни на испанската морска брегова защита управляващи те са плавали за Канарските острови, написа dariknews.bg.

Според Хелена Малено, представител на неправителствената организация " Caminando Fronteras ", която пази правата на мигрантите, седем от телата към този момент са в моргата, а останалите към момента са във водите на Атлантическия океан. Тя не даде детайлности дали измежду тях има дами и деца, и от каква народност са.

12 от оживелите са задържани от граничните марокански управляващи след корабокрушението. Това е вторият сходен случай за тази година, откакто на 11 март над 40 мигранти, с генезис на юг от Сахара, в това число дами и бебета, починаха до крайбрежията на град Тарфая, в Южно Мароко.

От организацията оповестиха 2021 година за най-лошата, откакто 4404 африканци се удавиха в опит да стигнат испанските крайбрежия. От тях 229 към момента се водят безследно изчезнали. Не са открити и 83 лодки с всичките пасажери на борда. Официално са регистрирани 628 дами и 205 деца, които са изгубили живота си през годината, само че 94,80 % от жертвите остават неидентифицирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР