Най-малко 40 души са загинали, а десетки са ранени при

...
Най-малко 40 души са загинали, а десетки са ранени при
Коментари Харесай

Въоръжени убиха над 40 души в Нигерия

Най-малко 40 души са починали, а десетки са ранени при нахлуване на въоръжени бандити в осем отдалечени нигерийски села, оповестиха от службите за незабавна помощ пред AFP.
Групи от въоръжени мъже на мотоциклети са навлезли в селските региони в региона на Широро в централната част на провинция Нигер, стреляйки безсистемно по селяните за да крадат добитък.
" Засега са открити 40 тела ", съобщи представителят на Агенцията за ръководство на изключителни обстановки на провинцията (SEMA) Ибрахим Ауду Хюсеин.
" Спасителните екипи към момента откриват тела при претърсването на храстите, окончателният брой на ранените и починалите ще бъде разгласен по-късно ”, сподели той, отбелязва още БГНЕС.
Десетки хора бяха ранени при сходни набези, които накараха над 2 000 селяни да изоставен домовете си, добави специалистът. Хюсеин заяви, че бандитите са откраднали от селата стотици глави добитък.
Новините за нападенията идват постепенно, заради „ сложния терен “ и неприятните телекомуникации в региона, съобщи Салиху Гарба, различен сужител на незабавната работа.
Световните организации означават, че бандите от крадци на добитък са тероризирали общности в провинциите в северозападната част на страната, само че нападенията в провинция Нигер до момента са били необичайност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР