Най-малко 40 активисти на ЛГБТ общността в Истанбул са били

...
Най-малко 40 активисти на ЛГБТ общността в Истанбул са били
Коментари Харесай

Полицията в Истанбул задържа над 40 активисти на ЛГБТ общността

Най-малко 40 деятели на ЛГБТ общността в Истанбул са били арестувани в неделя поради проведения в мегаполиса прайд, макар възбраната за провеждането му и засиленото полицейско наличие.

Обичайните места, по които минава шествието, като улица " Истиклял " и площад " Таксим ", бяха затворени от полицейските управляващи. Затворени бяха и околните спирки на метрото.

ЛГБТ общността беше съобщила, че събирането ще стартира в 15 ч. локално време, само че мястото беше защитавано в загадка до последния миг. В последна сметка събирането стартира в парк в квартал Нишанташъ, където уредниците разпънаха голямо знаме в цветовете на дъгата.

След това участниците започнаха да скандират: " Ще свикнеш с нас! ", " Бягай, Тайип (Ердоган), бягай. Хомосексуалистите идват! ". Малко по-късно на място дойде полицията, която съобщи, че мероприятието е нелегално, вследствие на което бяха арестувани над 40 деятели.

Прайдът е неразрешен от формалните управляващи в Истанбул от последните четири години, най-много поради втвърдяването на дискурса по отношение на ЛГБТ общността от държавното управление на президента Реджеп Ердоган, отбелязва La vanguardia.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР