Най-малко 36 души са били ранени в земетресението с магнитуд

...
Най-малко 36 души са били ранени в земетресението с магнитуд
Коментари Харесай

36 души са ранени в земетресението във Филипините, станало вчера вечерта


Най-малко 36 души са били ранени в земетресението с магнитуд 6,4, раздрусало Северните Филипини нощес. Има вреди по домове и по публични здания, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на локалните управляващи.

Трусът бе регистриран покрай град Лагаян в провинция Абра, на към 350 километра северно от Манила. Първоначално измереният магнитуд на земетресението беше 6,7, само че по-късно той бе намален на 6,4.

Има информация за минимум 10 ранени в Абра, най-вече от падащи парчета. В близката провинция Илокос Норте 26 души са потърпевши леко. В някои провинции токът е спрял, а десетки къщи и публични здания са били развалени, споделиха локалните управляващи.

Снимки във Facebook демонстрират евакуирана болница в провинция Илокос поради сринат таван. Човек, който работи в прът център, пък разгласява видео на негови сътрудници, които крещят и се крият под бюрата, до момента в който постройката се клати от земетресението и светлините премигват. 

Някои пътища са непроходими поради свлачища или пукнатини в пътната настилка вследствие на труса, заяви националната работа за реагиране при бедствия. Повече от 400 вторични труса раздрусаха засегнатите региони и жителите към момента се опасяват да се върнат по домовете си, сподели на брифинг Рафи Алехандро, представител на националната организация за реагиране при бедствия.

Докато се прави оценка на вредите по постройките, жителите са преместени в евакуационни центрове или в основани от управляващите за тях краткотрайни убежища. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР