Най-малко 29 души са загинали в Мексико, когато пътнически автобус

...
Най-малко 29 души са загинали в Мексико, когато пътнически автобус
Коментари Харесай

29 са загинали след падане на автобус в пропаст в Мексико

Най-малко 29 души са починали в Мексико, когато пътнически рейс е излязъл от планински път и е паднал в бездна в южния щат Оахака, заяви прокурорът на щата, представен от Агенция Франс Прес.

" Данните, с които разполагаме 12 часа след началото на избавителните работи, са 29 починали и 19 ранени ", съобщи Бернардо Родригес Аламиля.

Петнадесет дами са починали , две от тях до момента в който са получавали болнична помощ, както и 13 мъже и едно дете , сподели прокурорът.
В първия формален отчет броят на починалите беше 27, а броят на ранените - 17.

Започнало е следствие на аргументите за случая, като по първични данни се допуска, че става дума за механична щета.
Според организацията за гражданска отбрана минимум шестима от ранените са били в безсъзнание и в тежко положение, когато са били откарани в болница.

Автобусът, ръководен от локална транспортна компания, е напуснал столицата Мексико Сити във вторник вечерта и е пътувал към град Сантяго де Йосондуа, оповестиха управляващите.

" Шофьорът на транспортното средство евентуално е изгубил надзор... и за жалост е паднал в бездна, дълбока повече от 25 метра ", съобщи на конференция държавният чиновник Хесус Ромеро.

Компанията, експлоатираща рейса, обезпечава ежедневна линия от Мексико Сити, сподели той.
Ранените пасажери са били трансферирани в лечебни заведения в региона, а службите за незабавна помощ са прибрали телата на починалите, добави Ромеро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР