Най-малко 26 души загинаха при сблъсъци между полицията и банди

...
Най-малко 26 души загинаха при сблъсъци между полицията и банди
Коментари Харесай

Каракас пламна в битката между полицията и бандите: десетки са жертвите

Най-малко 26 души починаха при конфликти сред полицията и банди в северозападната част на венецуелската столица Каракас, предадоха Франс прес и Ройтерс, като цитират изказване на вътрешния министър Кармен Мелендес.

Четирима от починалите са чиновници на силите на реда, а други 10 са били ранени. Останалите 22 починали са членове на банди. Ранени са и 28 локални поданици, които не са обвинени в участие в банди. Някои от тях са починали, само че министърът не посочи броя им в снощното си изказване.

В интервенцията участваха към 2500 чиновници на силите на реда. Подгонени, водачите на бандите се укриват. Издадени са заповеди за задържането им.

В някои квартали на венецуелската столица през последните дни имаше конфликти, при които бяха употребявани и тежки оръжия.

Според анализаторите, бандите се пробват да разширят територията си оттатък границите на квартала Кота 905. Сред най-големите е бандата Коки. При вчерашната интервенция специфичните елементи се опитваха да заловят нейните водачи.

Правозащитници оповестиха тази седмица, че от заблудени патрони при конфликтите са починали четирима души. Активисти и представители на опозицията упрекват от години държавното управление на Николас Мадуро, че подценява и прикрива жертвите измежду популацията при ориентирани против престъпността интервенции.

Освен това правозащитниците насочиха рецензии против подписаните от социалистическото държавно управление съглашения с някои банди, създаващи в някои квартали зони, в които полицията не стъпва. Правителството ги подписа в опит да понижи насилието, само че съгласно деятели това разрешава на бандите да консолидират въздействието и ресурсите си, отбелязва Ройтерс.

" Докато цивилни и служители на реда бяха убивани, западната част на Каракас живя в боязън в продължение на два дни и венецуелците бягаха от спора, диктатурата провежда зрелище ", съобщи опозиционният водач Хуан Гуаидо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР