Най-малко 21 507 души са били убити на палестинската територия от

...
Най-малко 21 507 души са били убити на палестинската територия от
Коментари Харесай

Повече от 21 500 са жертвите в Газа

Най-малко 21 507 души са били убити на палестинската територия от експлоадирането на войната с Израел преди съвсем 12 седмици. Toва оповестява Агенция Франс Прес, като цитира данни на министерството на опазването на здравето в ръководената от " Хамас " Газа.

187 са смъртните случая единствено за последните 24 часа, се споделя в изказване на министерството.

55 915 души са били ранени в Газа по време на боевете.

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци разгласи, че 308 души, търсещи заслон в техните уреди, са били убити по време на войната. Общо 1095 са били ранени, до момента в който са намирали леговище в обекти на Организация на обединените нации.

Повече от 80 % от 2,4-милионното население на Газа са били разселени, съгласно данни на Организация на обединените нации.

Израел загуби около 1140 души, най-вече цивилни, съгласно данни на Агенция Франс Прес, основани на израелски източници. Около 250 заложници също са взети по време на офанзивата, повече от половината от които остават в плен съгласно Израел.

Невъзможна обстановка за хората в Газа и тези, които се пробват да им оказват помощ.

Така заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси и координатор на незабавната помощ Мартин Грифитс дефинира настоящата обстановка в линията Газа, в която продължава интервенцията на израелската войска. Това извънредно мощно затруднява опцията за даване на филантропична помощ на нуждаещите се в светлината на увеличаващите се жертви и ранени в спора.

Кои са главните спънки пред даването на филантропична помощ - непрекъснатите бомбардировки, неприятните връзки, развалената пътна инфраструктура, случаи на обстрелване на конвои с филантропични колета, както и закъснение на пропускателните пунктове.

" Мислите си, че доставката на помощи до Газа е елементарно? Помислете още веднъж. Има три равнища на инспекция преди камионите още да бъдат позволени да влязат ", написа Грифитс в обществената мрежа Х.

По думите му опашките на пунктовете са големи, а значително от продуктите и консумативите, част от филантропичната помощ, не се позволяват на границата.

В рамките на вчерашния ден 103 камиона са влезнали в Газа от Египет, от които 80 с филантропична помощ и 23 с хранителни артикули. Според Организация на обединените нации това е незадоволително, като преди началото на спора през границата на ден са минавали по приблизително 455 камиона със артикули.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР