Най-малко 20 милиона души в САЩ може би вече са

...
Най-малко 20 милиона души в САЩ може би вече са
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус в САЩ - в пъти повече от официално откритите, може би 20 милиона

Най-малко 20 милиона души в Съединени американски щати може би към този момент са били инфектирани с новия ковид, съгласно последната оценка на здравните чиновници в Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Центровете за надзор на болесттите в Съединени американски щати (CDC) споделят, че същинският брой на инфектираните в страната евентуално е 10 пъти по-висок от регистрираното публично число. Към момента публично са регистрирани сред 2,418 и 2,5 млн. случая на COVID-19.
Някои южни и западни щати рапортуват рекорден брой случаи през последните дни.
Университетът във Вашингтон предвижда 180 000 смъртни случаи в Съединени американски щати до октомври - или 146 000, в случай че 95% от американците носят маски.
" Най-добрата ни оценка сега е, че за всеки случай, който беше докладван, в действителност има 10 неустановени инфектирани ", сподели шефът на CDC доктор Робърт Редфийлд пред кореспонденти.
Това е по този начин, тъй като тестването е лимитирано до хора със признаци, а асимптомните носители не са тествани. " Вероятно сме разпознали към 10% от засегнатите от епидемията по методите, които използваме за диагностициране през март, април и май ", сподели Редфийлд.
Припомняме, че от 1 юни в Съединени американски щати се оповестяват към този момент както доказаните с проби случаи с COVID-19, по този начин и евентуалните, като това ще важи и за смъртните случаи. Под " евентуални случаи " се схваща такива с проби за антитела и/или такива, които са били контактни на доказани с PCR проби, както и в случай че са имали признаци на COVID-19, само че без да са тествани.
Д-р Редфийлд сподели, че сред 5% и 8% от популацията е било изложено на вируса и прикани американците да продължат общественото разграничаване, да носят маски и да мият постоянно ръцете си. " С настъпването на есента и през зимата това ще бъдат в действителност най-важните защитни механизми ", сподели той.
Алабама, Аризона, Калифорния, Флорида, Айдахо, Мисисипи, Мисури, Невада, Оклахома, Южна Каролина и Уайоминг, означиха рекордни ежедневни нараствания на броя на доказаните случаи на инфектирани с ковид през тази седмица. Докато част от нарастването се изяснява с нараснало тестване, процентът на позитивните проби в някои области също се усилва.
Още: " Нов антирекорд с ковид у нас, имаме три следващи дни с над 100 случая "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР