Най-малко 20 души пострадаха при експлозия и пожар в химически

...
Най-малко 20 души пострадаха при експлозия и пожар в химически
Коментари Харесай

Най-малко 20 ранени при взрив в химически завод в Словения

Най-малко 20 души пострадаха при детонация и пожар в химически цех в Югоизточна Словения, оповестява " Асошиейтед прес ".

Инцидентът е станал в 8:30 часа в град Кочевие.

Местни поданици описаха, че гърмежът е раздрусал целия регион. Градът, който се намира на към 55 километра югоизточно от Любляна, има население от към 8 000 души.

Властите оповестиха, че двама души са получили тежки изгаряния и са били трансферирани в болница в столицата. Други двама са в неопределеност.

Химическият цех има към 200 чиновници.

V ŽIVO: Ekipa N1 je v Kočevju, kjer je zjutraj v kemični tovarni Melamin odjeknila močna eksplozija.
— N1 Slovenija (@n1slovenija)
Властите приканиха всички поданици в покрайнината да затварят прозорците си и да не излизат навън по време на гасенето на пожара.

Впоследствие беше обявено, че пламъците са потушени. По постройката на завода обаче са нанесени съществени материални вреди.

Завод " Меламин " създава химически артикули като меламинова смола за хартия, дърво, каучук, импрегнирана декоративна хартия за мебелната промишленост и импрегнирани материали за произвеждане на обувки.

Словенските медии дефинираха детонацията като " най-тежкия промишлен пожар в най-новата история на Словения ". От 1995 година насам са регистрирани общо 17 промишлени пожара, които са довели най-вече до материални вреди.

NAREĐENO ZATVARANJE PROZORA: Eksplozija u hemijskoj fabrici u Sloveniji
— Banjaluka.net (@BanjalukaNet)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР