Най-малко 19 души са загинали, а още 15 са ранени,

...
Най-малко 19 души са загинали, а още 15 са ранени,
Коментари Харесай

Инцидент по време на военно обучение в Иран. 15 души са загинали

Най-малко 19 души са починали, а още 15 са ранени, след случай по време на военно образование в Иран. Военен транспортен съд инцидентно e бил ударен от ракета по време на морско обучение в Оманския залив.
Корабът за логистична поддръжка „ Конарак “ е бил ударен от ракета в неделя следобяд по време на военно обучение в акваторията на пристанище Бандар Джаск в Южен Иран, заяви на уеб страницата си иранската държавна телевизия, представена от BBC.

По първична информация починали при случая бяха 7 души, само че по-късно броят им се усили.

Подобни произшествия не са оригиналност за иранската войска. Припомняме, че при започване на предходната година при различен случай бе свален украински аероплан. Грешката пристигна и в извънредно под напрежение миг, когато връзките сред Иран и Съединени американски щати бяха в сериозно състояние.

Корабът за логистична поддръжка „ Конарак “ е бил улучен, откакто е закарал на мястото й цел, употребена в хода на маневрите, без да се отдалечи на „ задоволително разстояние “ от нея, прецизира иранската медия.

Продължава следствието на случая, оповестява организация ИСНА, която отбелязва, че корабът е бил ремонтиран и оборудван с ракети през 2018 година

#Iranian Navy reports accident during military drill https://t.co/SjY7UYtJXRpic.twitter.com/Yb2UXriWji
— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 11, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР