Най-малко 18 души са загинали при среднощни израелски удари срещу

...
Най-малко 18 души са загинали при среднощни израелски удари срещу
Коментари Харесай

18 души са загинали в град Рафа при израелска бомбардировка

Най-малко 18 души са починали при среднощни израелски удари против град Рафа, в южната част на линията Газа. 14 от жертвите са деца, оповестяват палестинските здравни управляващи, свързани с Хамас. Еврейската страна прави съвсем ежедневни въздушни удари над Рафа, където са намерили леговище повече от 1.4 милиона души.

По данни на здравното министерство, жертвите от началото на войната са надхвърлили 34 000 души, а ранените наближават 77 000.

Сухопътната атака на Тел Авив продължава и държавното управление дава обещание да я разшири макар интернационалните апели за въздържаност, в това число от Съединени американски щати. Въпреки това Вашингтон се готви да изпрати спомагателна военна помощ за милиарди долари на своя непосредствен съдружник.

В събота Камарата на представителите на Конгреса утвърди пакет от 26 милиарда $, който включва и към 9 милиарда $ филантропична помощ за Газа.

В същото време Нетаняху продължава да бъде призоваван от опозиционните сили и доста жители да подаде оставка, да се провеждат предварителни избори и да се промени израелската военна политика, с цел да бъдат върнати заложниците, държани в Газа.

 
Израелският народ е заловен в клопката на едно фундаменталистко държавно управление. Мислеха, че могат да употребяват жестокостите на 7 октомври, с цел да ни накарат да се подчиним. Страхувам се, че значително ръководещите са съумели да възпрат доста хора да се причислят към митингите.
Сара Халпър – демонстрант 

Израелски източници настояват, че 129 души към момента се намират в плен, в това число телата на 34-ма починали.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР