Най-малко 17 души загинаха в Шри Ланка при наводнения и

...
Най-малко 17 души загинаха в Шри Ланка при наводнения и
Коментари Харесай

Наводнения и свлачища отнеха живота на най-малко 17 души в Шри Ланка

Най-малко 17 души починаха в Шри Ланка при наводнения и свлачища, породени от проливни превалявания. Десетки хиляди хора бяха принудени да изоставен дома си, оповестиха през днешния ден управляващите, представени от ДПА.

 Снимка: AP/БТА

В резултат на траяли с дни превалявания доста реки в страната излязоха от коритото си през уикенда и наводниха ниските елементи, принуждавайки хиляди хора да потърсят заслон в спешни центрове.

 Снимка: AP/БТА

" Равнището на водата стартира да спада, само че в 10 окръга предизвестията за свлачища остават в действие ", сподели в изказване заместник-директорът на Националния център за справяне с бедствия Прадип Кодипили.

 Снимка: AP/БТА

Той добави, че са наранени над 270 000 души, а повече от 100 000 здания са без електричество.

 Снимка: AP/БТА

Шефът на метеорологичната работа на Шри Ланка Атула Карунанаяке съобщи, че се чака като цяло дъждовете да отслабнат и спрат, само че предизвести, че тук-там ще продължи да вали.

Sri Lanka's Covid control faces yet another challenge with floods. Army deployed to rescue several patients trapped due to floods
— Azzam Ameen (@AzzamAmeen)

Бедствието връхлетя страната в миг, когато нейните поданици се надяват на облекчение на рестриктивните мерки поради новия ковид. Едномесечният локдаун, натрапен поради трета вълна на епидемията, се чака да завърши на 14 юни.

 Снимка: AP/БТА

Пандемията нанесе тежки вреди на основния за стопанската система на Шри Ланка туристически бранш.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР