Най-малко 143 човека са загинали, след като мусонни дъждове предизвикаха

...
Най-малко 143 човека са загинали, след като мусонни дъждове предизвикаха
Коментари Харесай

Наводнения отнеха живота на стотици в Непал и Индия

Най-малко 143 индивида са починали, откакто мусонни дъждове провокираха наводнения в Индия и Непал. Това оповестиха управляващите в двете страни, предупреждавайки, че броят на умрелите може да се усили, защото към момента не са ясни цялостните мащаби на бедствието.
 наводнения БГНЕС
Тридневните значителни превалявания провокираха наводнения и свлачища, които лишиха живота на минимум 70 индивида в Непал и 73-ма в северните и източните елементи на Индия.

Към момента към 200 000 души са настанени в лагери за краткотрайно настаняване в индийската провинция Асам, която постоянно става жертва на наводнения, изключително в сезона на мусоните. Други 15 000 души е трябвало да изоставен домовете си провинция Бихар, която граничи с Непал и където равнището на водите в седем реки е достигнало до рисково високи стойности.
 наводнения БГНЕС
В същото време в неделя солидно свлачище опустоши два пътнически рейса в провинция Химачал Прадеш, отнемайки живота на 46 души.

В Непал над 48 000 жилища са изцяло потопени от наводненията, а 21 000 души са били принудени да изоставен домовете си, заяви полицията. И до момента в който силите за незабавна помощ към момента се опитат да доближат до всички потърпевши региони, достъпа до някои от които е мощно усложнен, държавното управление разгласи 47 души за безследно изчезнали и най-вероятно мъртви.
 наводнения БГНЕС
В същото време от Непалския червен кръст предизвестиха, че страната е застрашена от дефицит на питейна вода и храна, което може да докара до филантропична рецесия.

  По тематиката Наводнения в Тайланд предизвикаха вреди за 300 млн. $, десетки починаха Тайфун аргументи наводнения в Тайван, десетки ранени (СНИМКИ) Пожари бушуват в Португалия и Франция, наводнения в Германия (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР