Най-малко 14 души са изчезнали след сблъсък на филипински риболовен

...
Най-малко 14 души са изчезнали след сблъсък на филипински риболовен
Коментари Харесай

14 души изчезнаха след сблъсък на кораби край Филипините

Най-малко 14 души са изчезнали след конфликт на филипински рибарски транспортен съд и записания в Хонконг товарен транспортен съд Vienna Wood югозападно от Манила. В ход е интервенция по издирването и спасяването на оживелите, заяви телевизия ABS-CBN, базирайки се на информация от локалните управляващи.
Инцидентът се е случил през вчерашния ден сутринта край крайбрежията на провинция Западен Миндоро. Вследствие на конфликта филипинският транспортен съд Liberty 5 се е обърнал.
По данни на бреговата защита на Филипините, капитанът на Vienna Wood е потърсил помощ „ няколко часа ” след случая, след което плавателният съд е бил ескортиран до брега. До момента няма информация дали филипинският транспортен съд е потопен, отбелязва още БГНЕС.
Издирвателната интервенция се организира по въздух и море. Сред изчезналите са 12 членове на екипажа и двама пасажери. Заради мощното течение в неделя, избавителната интервенция е трябвало да бъде прекратена, след което тази заран издирването е било обновено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР