Най-малко 137 украинци загинаха от началото на руската офанзива, заяви

...
Най-малко 137 украинци загинаха от началото на руската офанзива, заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Групи за саботаж са проникнали в Киев, аз съм цел номер едно

Най-малко 137 украинци починаха от началото на съветската атака, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски. " 137 герои, наши съграждани изгубиха живота си ", заяви украинският водач във видеообръщение, оповестено на уеб страницата на украинското президентство. По думите му 316 украинци са ранени при сраженията.

Зеленски посочи, че въпреки Русия да твърди, че поразява единствено военни цели, цивилни обекти също са били ударени. " Те убиват хора и трансформират мирни градове във военни цели. Отвратително е и в никакъв случай няма да го забравим ", съобщи украинският президент.

По думите му, в навечерието на съветската атака против Украйна в Киев са проникнали групи за бойкот, състоящи се от съветски бойци.

" Получихме информация, че групи за бойкот на врага са проникнали в Киев ", сподели Зеленски. Украинският водач прикани жителите на Киев да са бдителни и да съблюдават прелюдия в столицата комендантски час.

Украйна е оставена сама против Русия, съобщи Зеленски.

" Кой е подготвен да се бори дружно с нас? Не виждам никого. Кой е подготвен да даде гаранции на Украйна за участие в НАТО? Всички се опасяват ", сподели Зеленски във видеозапис, оповестен в обществените мрежи от украинското президентство.

" Ще остана в столицата ", безапелационен бе Володимир Зеленски. " Семейството ми също остава в Украйна. Според информация, с която разполагаме, врагът ме е обозначил като цел номер 1. А фамилията ми е цел номер 2 ", съобщи украинският водач.
https://twitter.com/Logan_Ratick/status/1496983683143720965
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР