Най-малко 1332-ма са арестуваните на снощните протести в Русия след

...
Най-малко 1332-ма са арестуваните на снощните протести в Русия след
Коментари Харесай

Над 1300 арестувани на протестите в Русия, жена е пребита до смърт

Най-малко 1332-ма са задържаните на снощните митинги в Русия след оповестената от президента Владимир Путин готовност, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това са най-големите митинги в страната след тези, последвали оповестяването на началото на офанзивата в Украйна. Най-много излязоха в Санкт Петербуг и Москва, като в обществените мрежи се появи информация за пребита до гибел от милицията млада жена.

Петиция против мобилизацията в интернет към този момент събра над 230 000 подписа.

Сайтовете на компании за въздушен транспорт бяха залети от поръчки след речта на Путин, показвайки терзанията на доста руснаци. 

" Всички се опасяват. Аз съм за мира и не желая да ми се постанова да изстрелвам. Но сега е доста рисково да се излиза, другояче щеше да има доста повече хора ", изясни Василий Федоров, участващ в митинг в Санкт Петербург. Студентът носи пацифистка емблема на гърдите си.

По данни на съветската правозащитна организация OВД-Инфо, единствено в Москва са били арестувани минимум 538 души, а в в Санкт Петербург - 479. И в двата града има случаи на пребити участници в митингите. В 15 полицейски сектора в Москва на арестувани мъже са били връчени повиквателни за военния комисариат (орган, отговарящ за мобилизацията - бел. ред.).

Задържани има и при митинги в Екатеринбург, Перм, Уфа, Челябинск, Красноярск, Воронеж, Краснодар, Твер, Саратов, Калининград, Рязан, Петрозаводск, Иркутск, Архангелск, Тула, Новосибирск, Королев, Улан-Уде, Железногорск, Ижевск, Самара, Салават, Волгоград, Вологда, Якутск, Томск, Тюмен, Казан, Иваново, Сиктивкар, Сургут, Нижни Новгород, Калуга, Вятски поляни, Смоленск и Белгород, по данни на OВД-Инфо.

ТЕМА преди 40 минути 470 преди 1 час 618 преди 4 часа 4643
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР