Най-малко 13 души са загинали по последни официални данни, след

...
Най-малко 13 души са загинали по последни официални данни, след
Коментари Харесай

13 са вече жертвите в руския град Ейск, където се разби военен самолет

Най-малко 13 души са починали по последни публични данни, откакто съветски изтребител-бомбардировач се в жилищен блок в южния съветски град Ейск, съобщи Би Би Си.

В понеделник вечерта военният аероплан Су-34 , изпълняващ подготвителен полет, се удари в постройката и провокира голям гърмеж и пожар. Двамата водачи съумяха да катапултират преди конфликта.

Първоначално беше обявено за 4 жертви, само че откакто избавителните екипи завършиха претърсването на руините, броят им доближи 13 - 3 от които деца, заяви съветското министерство на изключителните обстановки.

Властите прецизираха, че 68 души са били избавени от пожара в девететажния блок. 19 души са тежко ранени и са настанени в болница.
 Останките от самолета
" Според отчета на водачите повода за злополуката е пожар в един от моторите по време на политане ", споделиха от съветското министерство на защитата. „ На мястото на рухването на Су-34, в двора се е запалил резервоарът за гориво на самолета “, допълниха от ведомството.

Кремъл подреди на националните и районните управляващи да дават " цялата нужна помощ " на жертвите на пожара. Следственият комитет на Русия заяви, че е образувал наказателно дело и е изпратил следователи на мястото.

Ученици от близкото приблизително учебно заведение са измежду повече от 360 души , евакуирани от мястото на злополуката, оповестиха съветски медии.

Местен сътрудник сподели пред съветския държавен ефирен канал " Россия 24 ", че два от жилищните блокове са се запалили.
Появиха се фрагменти, които демонстрират по какъв начин локални поданици се пробват да оказват помощ на един от водачите, който може да бъде забелязан да лежи на земята с парашут зад него.

Пристанищният град Ейск се намира покрай източната украинска военна зона, от другата страна на Азовско море покрай разрушения Мариупол. Той е бил употребен като главен полигон за образование на съветската военноморска авиация.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР