Най-малко 12 цивилни - членове на едно и също семейство

...
Най-малко 12 цивилни - членове на едно и също семейство
Коментари Харесай

Оглавяваната от САЩ коалиция изби най-малко 12 цивилни в Сирия

Най-малко 12 цивилни - членове на едно и също семейство - са били убити при въздушни удари на ръководената от Съединени американски щати коалиция против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Североизточна Сирия, заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от " Франс прес ".

" Въздушните удари и артилерийският огън на интернационалната коалиция в село Хидай, следено от ДАЕШ в южния бранш на провинция Хасака, убиха минимум 12 души ", прецизират от центъра.

Цивилните, в това число две дами и техните деца, са от едно и също семейство, допълниха от центъра.

Тези жертви довеждат до " 20 броя на убитите цивилни от обединението за 24 часа източно от река Ефрат ", подчертаха от центъра, който разчита на мрежа от източници в Сирия за информациите, които дава.

В четвъртък други осем цивилни бяха убити при удари на обединението в провинция Дейр ез Зор, която се намира на юг от Хасака.

Терористите от ДАЕШ изгубиха огромна част от териториите на самопровъзгласения си " халифат ", които в миналото направляваха в огромни елементи от Сирия и прилежащ Ирак от 2014 година Днес екстремистите управляват по-малко от 3 % от територията на Сирия.

В Дейр ез Зор, формираните най-вече от кюрди Сирийски демократични сили, подкрепяни от ръководената от Съединени американски щати коалиция, се пробват да изтласкат терористите от източния бряг на река Ефрат.

Коалицията през вчерашния ден разгласи, че при нейните въздушни удари в Сирия и Ирак " несъзнателно " са били избити 892 цивилни, откогато бомбардировките стартирана преди близо четири години.

Повече от 350 хиляди души бяха убити във войната в Сирия след започването ѝ през 2011 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР