Най-малко 12 души са загинали и още десетки са получили

...
Най-малко 12 души са загинали и още десетки са получили
Коментари Харесай

Взрив и пожар в джамия в Бангладеш уби 12

Най-малко 12 души са починали и още десетки са получили тежки изгаряния при детонация и пожар - евентуално след приключване на газ, в джамия в Бангладеш. Това заяви през днешния ден полицията, съобщи Франс прес.

Според спешните служби пламъците са избухнали в джамията нощес, по време на вечерната молитва. Разследващите допускат, че причина за приключването на газ е била искра в един от климатиците в постройката след спиране на електрозахранването.

"В джамията е имало приключване на газ ", съобщи за Агенция Франс Прес Абдала ал Арефин, шеф на пожарникарите в окръг Нараянгандж, където се случи трагичният случай.

"Щом са затворили прозорците и вратите и са пуснали климатиците, е зародила елекрическа искра и тя е провокирала детонацията ", изясни той.

Дванадесетте убити са измежду 37-те потърпевши, откарани в сериозно положение в болница за изгаряния в столицата Дака, заяви представител на здравното заведение. Според полицията при детонацията са били ранени минимум 45 души.

Поради неспазване на нормите за сигурност стотици умират при пожари всяка година в Бангладеш. През февруари 2019 година пожар в историческа постройка в остарял квартал на Дака взе 78 жертви, а през ноември 2012 година минимум 111 души изгубиха живота си в горяща фабрика за конфекция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР