На живо: Най-малко 12 убити при експлозия на бензиностанция в Дагестан в Русия

...
Най-малко 12 души бяха убити и десетки ранени при експлозия
Коментари Харесай

Най-малко 12 души бяха убити и десетки ранени при експлозия и пожар на бензиностанция в руската кавказка република Дагестан, съобщи министерството на извънредните ситуации във вторник. „Повече от 60 души бяха ранени при пожара в Махачкала, а 12 от тях загинаха“, написа министерството в Telegram. Следете нашия блог на живо за последните актуализации. Всички часове са парижко време (GMT + 2).

8:35 сутринта: Експлозии се чуха в украинския регион Лвов

Експлозии бяха чути рано вторник в западния украински регион Лвов, който граничи с Полша, казаха местни власти.

„Отново експлозии в Лвов“, каза кметът на град Лвов Андрий Садовий в приложението за съобщения Telegram. Засега не е ясно дали експлозиите са били системи за противовъздушна отбрана, ангажирани с отблъскване на атака или ударени наземни цели.

Губернаторът на Лвовска област Максим Козицки, призовавайки хората да потърсят убежище, каза в Telegram по-рано, че Русия -изстреляни ракети се насочваха към региона.

08:27 сутринта: Най-малко 12 убити при експлозия на бензиностанция в Дагестан

Поне 12 души бяха убити и десетки ранени при експлозия и пожар на бензиностанция в руската кавказка република Дагестан, съобщи министерството на извънредните ситуации във вторник.

„Повече от 60 души бяха ранени при пожара в Махачкала, а 12 от тях загинаха“, написа министерството в Telegram.

 Махачкала, град с над 600 000 жители на Каспийско море, е столица на Дагестан, руска република, граничеща с Чечения, която споделя граница с Грузия и Азербайджан.

Ключови събития от понеделник, 14 август:

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети войски в щаба на бригадата в източния украински фронтов регион Донецк в понеделник, се казва в уебсайта му.

Съединените щати в понеделник заявиха, че ще изпратят на Украйна нова помощ за сигурността на стойност 200 милиона долара.

Китайският министър на отбраната Ли Шанфу ще посети Русия и Беларус тази седмица, каза неговото министерство в онлайн изявление в понеделник.

Русия е в процес на оборудване на своите нови ядрени подводници с хиперзвукови ракети Циркон, каза ръководителят на най-големия руски корабостроител държавната информационна агенция РИА в интервю, публикувано в понеделник.

Най-малко трима души бяха ранени при руска атака през нощта срещу пристанищния град Одеса, каза губернаторът на украинския регион на Черно море рано в понеделник.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР