Най-малко 11 палестинци са били убити от израелските сили в

...
Най-малко 11 палестинци са били убити от израелските сили в
Коментари Харесай

Няколко палестинци, убити от израелските сили в окупирания Западен бряг

Най-малко 11 палестинци са били убити от израелските сили в окупирания Западен бряг, съгласно палестинското здравно министерство, на фона на митинги против продължаващите израелски бомбардировки на обсадения Газа Съблечете се.

Протести се организираха в градове в окупираната от Израел територия в петък, в това число Рамала, Тулкарем, Наблус и Хеброн, часове откакто Израел подреди на жителите в Северна Газа да изтеглят домовете си преди предстоящо сухопътно навлизане.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължете да четете лист от 3 детайла Каква инфраструктура в Газа е била развалена след оповестяването на Израел война? „ Ние отхвърляме насилственото разселване “ в Газа: Абас споделя на Блинкен в Йордания Заповедта на Израел за евакуация за Газа „ смъртна присъда “ за пациенти, споделя СЗО завършек на списъка

Агенция AFP заяви, че минимум трима души са били убити в град Тулкарем, а 14-годишно момче е убито в Бейт Фурик, покрай Наблус. Новинарското издание dpa заяви, че израелски заселници, дружно с бойци, са взели участие в някои конфликти с палестински протестиращи.

Според здравното министерство минимум 46 палестинци са били убити в окупирания Западен бряг от събота.

Убийствата идват на фона на възходящото напрежение в окупирания Западен бряг, до момента в който Израел организира съкрушителна акция от въздушни удари против Газа преди предстоящото сухопътно нахлуване против палестинската формация Хамас, която ръководи Газа. Бойци на Хамас направиха светкавична офанзива в Южен Израел в събота, която умъртви минимум 1300 души.


В прилежаща Йордания полицията за битка с безредиците разпръсна пропалестински протест, до момента в който се опитваше да марширува към границата с окупирания Западен бряг, който израелските управляващи сложиха под цялостна изолираност.

Йордания и Египет показаха угриженост, че по-нататъшната ескалация може да има дестабилизиращ резултат в личните им страни и в целия район.

Кайро в петък отхвърли настояването на Израел за повече от един милион поданици на северната част на Газа да се реалокират на юг, на фона на опасения от солиден приток на бежанци през мощно укрепената граница към неговата територия.

Външното министерство на Египет съобщи, че този ход „ съставлява тежко нарушаване на разпоредбите на интернационалното филантропично право и ще изложи живота на повече от един милион палестински жители и техните фамилии на заплахите да останат навън без заслон. “ < /p>

В изказването Египет прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който би трябвало да заседава в петък, да спре евакуацията

Объединените народи обявиха, че такава широкомащабна евакуация, осъществявана при непрекъснати израелски бомбардировки, е „ невъзможна “, би имала „ опустошителни филантропични последствия “ и прикани заповедта да бъде анулирана.

Норвежкият съвет за бежанците, правозащитна група, предизвести, че настояването, „ при липса на каквито и да е гаранции за сигурност или връщане, би се равнявало на военно закононарушение на принудително прекачване “.

В окупирания Западен бряг насилието на заселниците също се ускори от събота.

Израелският крайнодесен министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир разгласи по-рано тази седмица, че неговото министерство закупува 10 000 автомата за разпространяване на израелци, в това число живеещи в противозаконни селища на окупирания Западен бряг.

Кадри от израелската правозащитна група B’Tselem наподобява демонстрират случай, при който израелски преселник прострелва палестински мъж покрай ат-Тувани покрай южен Хеброн от упор, до момента в който израелски боец стои наоколо.

В четвъртък палестинец и синът му бяха убити и убити, когато заселници откриха огън на заравяне, което се организираше за няколко палестинци, убити при обособена офанзива на заселници предходния ден.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР