Най-малко 11 души загинаха и 35 бяха ранени в събота

...
Най-малко 11 души загинаха и 35 бяха ранени в събота
Коментари Харесай

Пожар в търговски център в Пакистан уби 11 души, десетки са ранени

Най-малко 11 души починаха и 35 бяха ранени в събота при пожар в търговски център в Карачи, комерсиалната столица на Пакистан, оповестиха публични лица. Над 60 души са били в комерсиалния център, когато пожарът е избухнал на четвъртия етаж от 6-етажната постройка в южния пристанищен град.

„ Нашите спасители отнесоха 11 натрупа в лечебни заведения до момента “, сподели Шахид Хюсеин, представител на благотворителната организация Chippa, която ръководи избавителна работа. Той сподели, че 35 души са ранени, като седем от тях са в тежко положение.

„ Поне 40 души са избавени “, добави той.

Шабир Али, представител на министерството на опазването на здравето на провинцията удостовери броя на починалите и броя на ранените. Хюсеин сподели, че пожарът е почнал от късо съединяване на генератор и се е популяризирал, обхващайки два етажа на постройката.

Заради неприятните закони за сигурност и негодните строителни правила, както и некачественото им използване пожарите в огромни здания са чести в Пакистан. През 2012 година минимум 250 служащи починаха във фабрика за облекло в град Балдия, западната част Карачи, когато пожарът изпепели оборудването. Сградата не е имала противопожарна стълба.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР