Най-малко 100 полицаи са се самоубили от началото на 2021

...
Най-малко 100 полицаи са се самоубили от началото на 2021
Коментари Харесай

Стресът е причина за самоубийството на над 100 полицаи в Тур...

Най-малко 100 служители на реда са се самоубили от началото на 2021 година вследствие на систематичен напън и мобинг, разгласи ръководителя на турския полицейски съюз (Emniyet-Sen), като пет от тези смъртни случаи са настъпили единствено за 30 часа.

Ръководителят на турския полицейски съюз Фарук Сезер означи в обява в обществените мрежи, че единствено през последните 10 дни 10 служители на реда са се самоубили. Друг, който се опитал да посегне на живота си, в този момент се лекува в болница. Процентът на самоубийствата измежду служителите на реда е най-голям за всички времена, сподели той, а междинният % на самоубийства измежду служителите на реда е осем пъти по-висок от този на общото население в страната.


Сезер приписва този необикновен % на напрежението, систематичния напън и липса на поддръжка за служителите на реда. По-специално той споделя, че когато чиновниците подлагат на критика своите началници, те биват уволнявани или наказвани. Той разказа работна просвета, при която чиновниците са принудени да правят безсмислени задания или да работят след промените си, с цел да показват своята преданост. Ако откажат заповедите на своите командири, те са обект на мобинг.

Стресът е необятно публикуван, систематичен и води до психически проблеми измежду чиновниците.

Сезер споделя, че е докладвал за тези проблеми в Министерството на вътрешните работи, само че че казусът е останал неуреден.



Той прикани всички свои сътрудници или другари и фамилиите на чиновници, да дойдат при него в полицейския профсъюз, в случай че емат сигнали иле проблеви. " Въпреки че не можем да помогнем доста, то най-малко можем да създадем всичко допустимо, с цел да притеглим вниманието към този сериозен проблем " сподели Сезер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР