Най-малко 100 хиляди мигранти са пристигнали в Италия от началото

...
Най-малко 100 хиляди мигранти са пристигнали в Италия от началото
Коментари Харесай

Рекордните 100 хиляди мигранти са пристигнали в Италия от началото на тази година

Най-малко 100 хиляди мигранти са пристигнали в Италия от началото на тази година, толкоз са пристигнали в републиката за цялата 2022 година В същото време, написа вестник La Repubblica, повече от две хиляди души са починали при опит да прекосят Средиземно море.

Изданието показва, че районите на страната изпитват проблеми със системата за настаняване на мигранти. Възможно е до края на 2023 година общият брой на мигрантите, пристигнали в Италия по море, да надвиши рекордната цифра от 2016 година - 180 хиляди, написа вестникът.

Според министъра на вътрешните работи на републиката Матео Пиантедоси рекордният брой през 2023 година е „ резултат от исторически миграционен напън, обвързван с трагичната социално-икономическа рецесия в Тунис “.

„ Доказателство за това е, че в случай че статистиката беше лимитирана до други обичайни страни на тръгване (Алжир, Либия, Турция и др.), тогава данните за броя на пристигналите у нас даже биха намалели “, сподели той в изявление за вестник Il Messaggero. Възможно е незаконните превозвачи на мигранти да бъдат наказвани със затвор до 20 години, отбелязва вестникът.

Сегашното държавно управление на Италия си сложи за цел да спре незаконния поток от мигранти. Центърът за приемане на мигранти в Лампедуза постоянно е претрупан. Кабинетът на министрите, наред с други неща, стегна ограниченията за битка и наказване на незаконните превозвачи на хора. Премиерът Джордж Мелони неведнъж е изтъквал какъв брой е значимо да се попречи на лодките с мигранти да плават през Средиземно море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР