Най-магичната търговска улица „Диагон-али” ще бъде претворена от почитателите в

...
Най-магичната търговска улица „Диагон-али” ще бъде претворена от почитателите в
Коментари Харесай

Отбелязваме за седми път Нощта на книгите за Хари Потър

Най-магичната комерсиална улица „ Диагон-али” ще бъде претворена от феновете в целия свят по време на седмата „ Нощ на книгите за Хари Потър”. Глобалната самодейност за първи път се организира през лятото, като в честванията са поканени да се включат фамилии, литературни и почитател клубове, библиотеки, читалища, книжарници, надлежно опциите, които допускат настоящите противоепидемични ограничения в страната.

Тази година вълшебната дата е 24 юни, когато всеки, запленен от фантастичния свят на Дж. К. Роулинг, може да прекрачи прага на въображението, въодушевен от незабравимите истории и приключенията на „ момчето, което оживя “. Сред главните цели на акцията е опцията младите читатели да се потопят в света на книгите и поощряване на интереса на подрастващите към четенето. Като един същински феномен в актуалната детска литература, поредицата за Хари Потър съумява всяка година да притегли милиони младежи към книгите, разпространявайки послания за приемливост, емпатия, вълшебната мощ на другарството, а всички национални празнувания в границите на Нощта са обединени към главното обръщение – нуждата от мотивация на детския интерес към книгите.

Предложения за тематични игри и четене на фрагменти от най-ярките и запаметяващи се моменти от историята за младия вълшебник, свързани с „ Диагон-али “, се съдържат в специфичен учредителен пакет, преведен на български език и наличен гратис на уеб страницата на издателство „ Егмонт”. Освен, че ще предразположи феновете да се потопят в света на „ Хари Потър”, организационният пакет съдържа потребни насоки и препоръки за изобретателни действия за библиотеки, книжарници, читалища, учебни заведения, както за обособени семейства и виртуални онлайн събития, които ще бъдат акцент в тазгодишните празнувания.

Издателство „ Егмонт “ насочва специфична покана към всички читатели, учебни заведения, книжарници, библиотеки, читалища и почитател клубове в страната да се причислят към самодейността, като провеждат свои събития, с които да отбележат „ Нощ на книгите за Хари Потър: „ Диагон-али “. Всички те могат да употребяват особено квалифицирания учредителен пакет с хрумвания, упътвания и материали за подготовката на един паметен празник. Пакетът може да бъде свален от уеб страницата на издателството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР