„Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно

...
„Най-лошият вариант за страната е да не бъде формирано редовно
Коментари Харесай

Антон Кутев: Очаквам правителство още с първия мандат на ИТН

„ Най-лошият вид за страната е да не бъде образувано постоянно държавно управление. Аз обаче съм оптимист и считам, че такова ще има още с първия връчен мандат на „ Има подобен народ”. Това би било най-хубавата алтернатива за България”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

Той прибавя, че цялото служебно държавно управление мощно се надява България да има работещ кабинет.

„ Не мога да кажа дали в него ще има министри от служебния кабинет. Това е решение на партията, която води. Трябва обаче да има последователност и някои неща би трябвало да продължат”, сподели Кутев.

По отношение на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, Кутев съобщи, че към този миг всичко при него е наред: „ Има продадени компании, само че това не води до негова вина”.

Ръководството на АПИ

„ Не мога да знам какво тъкмо се случи там. Вчера бях в районното министерство и видях, че имаше една в действителност нелепа заповед на шефа на АПИ, с която той стопира поправки, които не би трябвало да бъдат прекъснати. Това е проблем за всяко управление на АПИ. Предишното държавно управление е оставило контракти за милиарди, без да имат финансово застраховане. В същото време са разплатени други милиарди на компании, които нищо не могат да създадат, тъй като нямат подготвеност. АПИ се намира в доста тежка обстановка вследствие на безусловно безобразното му ръководство до този момент”, изясни Кутев.

Казусът " Пирогов "

„ Щом имаме рецесия, значи има неточност. Няма по какъв начин някой да не направи неточност. Имаше такава в връзката. На хората трябваше да бъде обяснено, какво се случва. Ние освободихме Балтов и едвам по-късно обяснихме за какво. Аз обаче считам, че основанията са задоволително ясни. Ревизията от НЗОК демонстрира, че там има корист със средства. Друг е въпросът дали това не е систематичен проблем и в други лечебни заведения. Нямам подозрение, че освобождението на проф. Балтов беше вярно. Важно е обаче да изправим системите неточности, с цел да не се окаже идващият шеф в същата ситуация”, сподели представителят на служебното държавно управление.

Ваксинацията

„ Аз се пробвах да следя процеса. Усилия се вършат, само че различен е въпросът какъв брой са обществени. Част от обществото е настроено срещу имунизацията и това не се е случило за тези два месеца”, съобщи Кутев.

Николай Цонев и ВиК холдинга

„ Неговата експертиза би трябвало да си я отбрани той. Той е комплициран там от министъра и единственото съображение би трябвало да бъде експертизата. Каква е нужната за този пост аз не знам. Може да е необходим човек, който схваща от финанси. В този холдинг има 1 милиард, който престоява там към този момент съвсем година. С него нищо не е направено и в случай че всичко това е по този начин, там би трябвало да има промени”, изясни още представителят на служебното държавно управление.

Бел.ред.
И двете партии, Има Такъв Народ и ГЕРБ, на думи са твърдо за мажоритарния избор и имат общо 128 депутата. Ще вкарат ли мажоритарни избори в два тура?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР