Най-красивите и талантливи момичета и момчета на Асеновград се конкурираха

...
Най-красивите и талантливи момичета и момчета на Асеновград се конкурираха
Коментари Харесай

Петокласниците Татяна и Исмаил са Мини Мис и Мини Мистър Библиотека в Асеновград

Най-красивите и надарени девойки и момчета на Асеновград се конкурираха в състезанието " Мини Мис и Мини Мистър Библиотека 2019 ". Интересната конкуренция се организира за втора година в библиотечната институция в града. За Мини Мис Библиотека бе определена Татяна Коройчева , която тази есен ще бъде ученичка в 5-ти клас в СУ „ Свети свети Кирил и Методий ”. Нейни подгласнички станаха четвъртокласничката Ванеса Тачева от ОУ „ Христо Ботев ” и Ивайла Младенова, която ще бъде ученичка във 2-ри клас на ОУ „ Петко Каравелов ”.
Титлата на Мини Мистър Библиотека пък си заслужи Исмаил Йовков , който през септември ще бъде възпитаник в 5-ти клас също в ОУ „ Петко Каравелов ”. Негови подгласници са Емре Емурлах от същото учебно заведение и Васил Примов от СУ „ Свети свети Кирил и Методий ”. Общо 11 девойки и седем момчета се впуснаха в приключението на състезанието, който се организира в Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград. За спечелилите бяха обезпечени обичайна конкурсна лента, грамота и предметни награди.

Председателското място в тежката задача да бъдат жури на състезанието бе предоставено на Таня Александрова, която стана първа подгласничка на Мис Асеновград за 2019 година и лице на публиката в конкурсната конкуренция по хубост. Сред членовете бяха Атанаска Маджарова - учител по испански език, Лора Тоскова - танцьорка, показала града в Китай, както и Атанаска Йорданова - шефът на пощенския клон в Асеновград.

Малките претенденти бяха оценени три кръга. В първия децата трябваше да дефилират, облечени в публично облекло. Във втори кръг от най-голямо значение бе геният, който има участникът (пеене, танцуване, скеч, декламиране на стихотворение и други). А в третия стадий малчуганите трябваше да дават отговор на въпроси, свързани с родния Асеновград. Те трябваше да посочат имена на видни персони, които са популяризирали града. Да обяснят с какво е прочут Асеновград. Трябваше да посочат обичан български детски публицист и негова творба, национален бит присъщ единствено за града, както и с какво ни оказва помощ четенето.
Основната концепция на състезанието е да внесе повече наслада в всекидневието на децата, като им дава опция да разкрият артистичния си капацитет на " огромната сцена ", показват уредниците. Целта на самодейността е да се подчертава върху детската артистичност, уменията и обаянието на най-малките.

" Особено значимо е самото лъчение на индивида. Неговата усмивка. Когато човек се усмихва е по-красив ", сподели за Actualno.com Таня Александрова. Тя посъветва децата да имат вяра в себе си, да не престават да сбъдват своите цели и да не стопират да мечтаят, каквото е и посланието на състезанието " Мини Мис и Мини мистър Библиотека 2019 ". " Библиотеката всекидневно се свързва с книгите, четенето, знанието. Всички писатели, поети и художници за изписвали хубостта, съвършенството, изяществото и по тази причина ние желаеме да покажем на дребните читатели, че хубостта е на всички места към нас. И задачата на състезанието е да покаже, че тя има доста способи за изложение. Започваме от Достоевски, който споделя, че " хубостта ще избави света " и стигаме до " Малкият принц " на Екзюпери с изявлението, че " хубостта е невидима за очите ".
Желанието ни е да насърчим децата да се развиват и усъвършенстват. А с въпросите, на които дадоха отговор участниците, желаеме да покажем, че не е задоволително да акцентираме единствено на физическата хубост, тъй като тя не е най-важната ", изясни в умозаключение каква е концепцията на състезанието, Милена Марковска - шеф на Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР