Най-късно до следващата учебна година ще бъде пуснат безплатен интернет

...
Най-късно до следващата учебна година ще бъде пуснат безплатен интернет
Коментари Харесай

Безплатен WiFi в 1300 училища на 15 септември 2019 г.

Най-късно до идната образователна година ще бъде пуснат безвъзмезден интернет в 1300 учебни заведения. До момента към световната мрежа са свързани 700, което е над 80 на 100 в страната. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев по време на кръгла маса „ Учители за цифрово обучение “, съобщи БГНЕС.

„ Каквито и да са измененията в образованието, колкото и да се трансформират специалностите едно е несъмнено – промени без учителите не може “, безапелационен е Вълчев.

Пред експерти и учители на полемиката, той съобщи, че в срещите си с компании и бизнес организации най-често се оплакват за дефицита на фрагменти в компютърните специалности и нововъведенията. Министърът даде обещание, че министерството работи и по подмяната на инфраструктурата в учебните заведения. Старите дъски ще бъдат сменени поетапно с интерактивни, а класните стаи ще имат проектори.

Друг новаторски план, който се чака да тръгне от следващата година е основаването на безвъзмездна платформа за учениците, която да подкрепя просветителния развой. В тази връзка, учителите, които създават помощни материали ще получават спомагателни средства. С 25 млн. лв. от 2019 година ще започва и нов учебен план по ползи.

На конференцията еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел съобщи, че през декември на среща в Брюксел ще предложи и в другите страни членки на Европейски Съюз да се внедрят някои от сполучливо създадените модели в България. Еврокомисарят регистрира стряскаща статистика, съгласно която все още на 1000 жени- 24 приключват обучение по цифрови технологии, а едвам 6 вършат кариера в тази област. Към момента 80 млн. европейци към момента не са употребили интернет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР