Най-късно до 12 часа на 8 ноември родителите на учениците

...
Най-късно до 12 часа на 8 ноември родителите на учениците
Коментари Харесай

Последен ден за родителите да решат съгласни ли са с тестването на децата

Най-късно до 12 часа на 8 ноември родителите на учениците от 1-ви до 4-и клас, които се образоват в електронна среда, би трябвало да заявяват дали са съгласни децата им да бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни проби, с цел да се върнат в присъствена форма на образование от 10-и ноември, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

Родителите могат да показват и годен документ, че детето е преболедувало COVID-19 като опция на тестването. Министерството на образованието и науката показа в петък мостри на заявления, които родителите да попълнят. Те са предоставени на Регионалните ръководства на образованието и посредством тях - на шефовете.

В декларацията са посочени съответните два типа проби със слюнка, които са определени от Министерството на здравеопазването посредством социална поръчка и ще бъдат прилагани в учебно заведение. На всяко учебно заведение ще бъде възложен единствено единият от двата типа проби.

Министерството на образованието популяризира мостри на две заявления, които родителите би трябвало да попълнят, в случай че са съгласни децата им да бъдат тествани. Едната е общоприета, а другата за деца със специфични просветителни потребности, за които се реши, че ще бъдат тествани у дома.

Текстът на общоприетата декларация гласи: " Декларирам единодушие два пъти седмично, както и във всеки първи ден след неявяване, детето ми да бъде тествано в класната стая с неинвазивен бърз антигенен тест с проба от слюнка за COVID-19 (SARS-CoV-2), възложен гратис от учебното заведение. Запознат/а съм с условието 30 минути преди правенето на теста детето ми да не е консумирало храна и да не е поемало течности. Разбирам, че пробата е с диагностична цел и не може да се употребява като единствена основа за взимане на решение за лекуване ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР