Най-късно до 1 януари се спират от продажба всички тютюневи

...
Най-късно до 1 януари се спират от продажба всички тютюневи
Коментари Харесай

НС реши: Забраняват се ароматните добавки при всички тютюневи изделия

Най-късно до 1 януари се стопират от продажба всички тютюневи произведения с аромати разнообразни от тютюна, включително и нагреваемите тютюневи произведения.

Това е записано в ремонти в закона за тютюна и тютюневите произведения, който депутатите одобриха дефинитивно през днешния ден, предава. Дебати по тематиката нямаше.

Изискването за унищожаване на ароматните цигари и тютюневи произведения е на Европейската комисия.
 
В случай, че България не ги извърши против нея може да стартира наказателна процедура. Целта на поправката е да бъде понижена привлекателността на нагреваемите тютюневи произведения.

Предвижда се и на всяка опаковка на нагреваемите тютюневи произведения да се слага предизвестие и осведомително известие за рисковете, които то крие при приложимост.

Министерството на стопанската система и промишлеността пък би трябвало да забрани стартирането на пазара на тютюневи произведения, съдържащи добавки в количества, които сега на потреблението усилват значително или в измерима степен токсичния резултат, свойствата, водещи до пристрастяване, или канцерогенни, мутагенни или токсични за репродукцията свойства на изделието.

Промените в закона ще влязат в действие след обнародването им в Държавен вестник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР