Най-желаната специалност в Софийския университет Св. Климент Охридски“ отново е

...
Най-желаната специалност в Софийския университет Св. Климент Охридски“ отново е
Коментари Харесай

Най-желаните специалности в СУ – право, психология, софтуерно инженерство

Най-желаната компетентност в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ още веднъж е правото. Това излиза наяве след оповестяването на признатите кандидат-студенти на първо класиране.

9356 са претендентите, подали документи за банкет в най-старото висше учебно заведение у нас.

Втората най-желана компетентност е „ логика на психиката “, а третото място заема „ софтуерно инженерство “.

На идващите места претендентите са сложили специалностите „ графичен дизайн “, „ предучилищна и начална учебна педагогика “ (задочна форма на обучение), „ британска лингвистика “, „ интернационалните връзки “ (редовна форма на обучение), „ публицистика “ (редовна форма на обучение), „ връзки с обществеността “ (редовно обучение) и „ компютърни науки “.

Над 5600 са претендентите, признати на първия стадий на класирането в постоянна и задочна форма – държавна поръчка и платено образование.

Вторият стадий на класиране се прави на 12 юли 2022 година В него вземат участие потвърдилите от първия стадий претенденти, за които е допустимо прекласиране в по-предна мечтана компетентност, посочена в спортния картон, както и некласираните кандидат-студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория стадий претенденти се прави от 13 до 15 юли 2022 година, в това число. Непотвърдилите от второто класиране претенденти губят правото си за присъединяване в третото класиране, което е дефинитивно.

Третият стадий на класирането се прави на 19 юли 2022 година Срокът за записване е от 20 до 22 юли 2022 година в това число. Резултатите от това класиране са дефинитивни.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР