Най-изявлените македонски българи, които получават най-много заплахи, нямат българско гражданство,

...
Най-изявлените македонски българи, които получават най-много заплахи, нямат българско гражданство,
Коментари Харесай

Християн Пендиков: Все още получавам заплахи - сега още повече, откакто взех гражданство

Най-изявлените македонски българи, които получават най-вече закани, нямат българско поданство, а са подали документи преди доста години. Това сподели секретаря на закрития български културен клуб " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков в изявление за Българска национална телевизия, който преди ден получи българското си поданство. Той добави, че към момента получавал закани - в този момент било още повече, откогато публично станал български жител.

Секретарят на съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид, Република Северна Македония, на 19 януари, а ден по-късно беше превозен с държавния аероплан " Фалкон " за лекуване в България. Той беше признат във Военномедицинската академия, където беше опериран поради счупена челюст.

Пендиков още веднъж повтори, че македонските българи имат потребност от помощ.

Искаме да имаме равни права като останалите, които живеят в Северна Македония. Българите са измъчвани първо през държавните институции, като да вземем за пример полицията. Впоследствие техните фотоси се споделят в разнообразни онлайн групи, в които ги наричали предатели и призовавали за принуждение. Направиха ни като черен демон в Македония, сподели още Пендиков.

Той добави, че България е такава, каквато са очаквали.

" Близка страна, която постоянно ни е пособия. Не знам за какво като приказваме истината, някои се наскърбява от това ", добави той.

Той добави, че българското поданство му давало успокоение за идното дело и остатъка на живота си ще се усеща спокоен като българин. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР