Най-известният символ на еврото – прословутата синя скулптура пред бившата

...
Най-известният символ на еврото – прословутата синя скулптура пред бившата
Коментари Харесай

Скулптурата на еврото пред ЕЦБ е обявена за продажба

Най-известният знак на еврото – прословутата синя статуя пред някогашната постройка на Европейската централна банка във Франкфурт, е разгласен за продажба, оповестява Политико.

Високата 14 метра статуя беше издигната дружно с въвеждането на евробанкнотите през 2001 година и съумя да издържи на финансовата рецесия и рецесията с държавния дълг. Но се оказва, че към този момент е прекомерно скъпа за поддръжка.

Емблематичното произведение на изкуството на немския художник Отмар Хьорл се поддържа от организация с нестопанска цел в областта на културата през последните 21 години. Нарастващият вандализъм и неналичието на спонсорство са принудили организацията да продаде творбата на търг до октомври.

" Свързахме се със 110 банки през последните 12 месеца и 90 даже не си направиха труда да ни отговорят ", разяснява пред Политико ръководителят на неправителствената организация Манфред Пол.

ЕЦБ, която дава 15 000 евро годишно за поддръжка на скулптурата, също не е заинтригувана да усили поддръжката си и даже не е участвала на кръгла маса през април, която имала за цел да обезпечи финансиране, показва Пол.

По думите му неговата организация към този момент е получила деклариран интерес от доста хора и компании, искащи да купят творбата на изкуството. Те обаче би трябвало да имат поради, че то тежи 50 тона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР