Най-грозната спирка в Пловдив, която се намира на улица Скопие

...
Най-грозната спирка в Пловдив, която се намира на улица Скопие
Коментари Харесай

Събарят най-грозната спирка в Пловдив

Най-грозната спирка в Пловдив, която се намира на улица " Скопие " наоколо до парк " Белите брези ", тъкмо пред постройката на Първа капиталова банка, най-сетне ще бъде отстранена. Тя е издигната през предишния век от железобетонна структура, с покрив и нещо сходно на прозорец, който от дълго време няма стъкла. Изглежда съвсем като постройка без една стена. Почерняла от времето и надраскана, спирката плаши пешеходците. Заслонът е нашарен с графити и мощно нечист.

Събарянето е проведено за през днешния ден и от общината предизвестяват хората, които чакат автобуси 11, 36 и 37 и минават по тротоара, да се пазят. Спирката не е включена в контракта за концесията, както другите 314. В момента се извършва поръчката за разработване на нов подслон, който напълно скоро ще бъде инсталиран за по-голямо улеснение на хората, увериха от Общинското дружество " Организация и надзор на превоза ".

Нови заслони започнаха да поставят на няколко основни спирки в центъра на града. Те са дадени на концесия още преди 13 години на компания " Елиза 99 ". На бул. " Цар Борис III Обединител " тези дни бяха сложени навеси до " Тримонциум " и от южната страна на Тунела в посока панаира. Месеци наред, в това число и през адските жеги през лятото, пасажерите бяха принудени да чакат автобуси навън, без да имат опция да се скрият, тъй като старите заслони бяха махнати, а нови нямаше. От старите павилиони, които също бяха вдигнати, на спирките стърчаха полуразрушените фундаменти. Някои от пасажерите ги употребиха вместо пейки, с цел да поседнат.

Както " Марица " писа, спирка към този момент има и против Централна гара на бул. " Христо Ботев ". Общинският консултант от Българска социалистическа партия доцент Ангел Иванов даде през вчерашния ден концепция на спирките, където минават повече рейсове, да има по-големи пейки. Доц. Иванов подсети, че електронните осведомителни табели не дават точни данни за идващите автобуси и объркват пасажерите. Зам.-кметът по превоз Златин Велев изяснява този факт с това, че не всички рейсове са оборудвани с електронни устройства и надлежно не са включени в системата за ръководство на градския превоз, тъй като следва конкурс за 13 градски линии и превозвачите изчакват дали ще го завоюват.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР