Най-горещи ще са дните сряда, четвъртък и петък Към средата

...
Най-горещи ще са дните сряда, четвъртък и петък Към средата
Коментари Харесай

Синоптици с предупреждение! Удря ни нова гореща вълна, очакваме температури до 40 градуса

Най-горещи ще са дните сряда, четвъртък и петък

Към средата на седмицата ще бъдем очевидци, може би на последният за това лято мощен транспорт на гореща въздушна маса от Северна Африка, която ще увеличи температурите до типичните за август - 37-42°С, предизвестяват синоптиците от Meteo Balkans. 

Освен това  високите температури могат да доведат до нарастване на риска от пожари в Гърция и в нашата страна. Все отново съветваме жителите да бъдат деликатни и да се преценяват с инструкциите на локалните органи за гражданска отбрана по отношение на потреблението на открит огън и други евентуални запалителни източници.

Към този миг най-горещи ще са дните сряда, четвъртък и петък, а след тези дни, температурите ще се намалят и се чакат превалявания. 

Сряда ще стартира със слънчево и топло време. Късно след обяд и през нощта против четвъртък, най-вече в северозападната и Дунавската низина чакаме да премине размит леден атмосферен фронт. Вятърът в северозападните региони ще се усили ще се ориентира от северозапад, а с него ще прониква и по-хладен въздух. Температурите и през двата дни ще останат високи и ще са сред 36-38°С.

Времето в четвъртък и петък 

В четвъртък и петък ще е най-вече слънчево и горещо. Вятърът денем ще се ориентира от изток, само че ще е слаб. Температурите и през двата дни ще останат високи и ще са сред 38-40°С.

Към края на петъчния ден и през нощта против събота ни чакат мощни гръмотевични стихии, разрастващи се по леден фронт.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР